•  

  Partners met wie wij

  graag samenwerken

 • New Horizon & Urban Mining Collective

  Hun gezamenlijk motto over circulair bouwen luidt: het is niet duurder, het duurt niet langer, het is duurzamer en het is veel leuker.

  New Horizon

  New Horizon is de grondlegger van het Urban Mining Collective. Het is de missie van New Horizon om ervoor te zorgen dat we in Nederland het weghalen van gebouwen zien als het oogsten van grondstoffen (urban mining dus), zodat deze materialen echt worden hergebruikt.

   

  New Horizon staat schouder aan schouder met de opdrachtgever. Zijn project bepaalt de agenda van New Horizon. Er wordt niet gedacht in sloopkranen, containers of stortkosten. Ze denken in continuïteit, samenwerking en hergebruik. Een duurzame connectie met opdrachtgevers is hierbij onontbeerlijk.

   

   

   

  Urban Mining Collective

  We hebben sterke partners aan onze zijde. Producenten, logistiek partners, waarmakers en kennis partners. Het is een bewuste keuze om gebruik te maken van deze gevestigde bedrijven. We delen dezelfde ambitie en delen onze kennis onvoorwaardelijk met elkaar én met onze opdrachtgevers. We maken impact door samen te werken als een netwerkbedrijf. We overtuigen de markt met een beter aanbod. Circulair doen en denken.

   

  Zo zal het aandeel hergebruikte materialen dat toegepast wordt bij het beheer, renovatie, transformatie en nieuwbouw van gebouwen steeds groter. De gegarandeerde afzet van deze materialen maakt dat we ook een beter aanbod kunnen doen voor de ontmanteling van (delen van) gebouwen.

 • Tilburg Circulair

  Wij zijn trots op onze 'hometown' en dragen graag een steentje bij aan het tot stand brengen van de circulaire economie in deze mooie stad en omgeving.

  Tilburg Circulair

  Tilburg Circulair is het online platform waarop je als inwoner, bezoeker, student, instelling of bedrijf van Tilburg alle circulaire én duurzame producten, diensten, bedrijven, projecten en evenementen in de gemeente Tilburg en omgeving kan vinden. Het wordt namelijk steeds belangrijker dat we op een andere manier gaan consumeren en produceren. Dat we nadenken over het kopen van nieuwe producten. Hebben we die nieuwe producten wel echt nodig? Moeten we die producten wel in ons bezit hebben, terwijl we ze misschien maar een paar keer paar jaar gebruiken? Kunnen we niet beter tweedehands spullen gebruiken, een fiets leasen, een auto delen, lokale producten kopen, met de buurt een eigen moestuin opzetten of spullen en kleding met elkaar gaan delen? En hoe leuk is het om duurzame koffie te drinken in een Tilburgse koffiebar of te lunchen in een lunchzaak waar alleen met biologische en lokale

  producten wordt gewerkt?

 • Floow2

  De business-to-business deelmarktplaats voor: grondstoffen, restmaterialen, kennis, materieel, diensten, faciliteiten en meer. Gebruikers van Floow2 behalen betere financiële resultaten, voeren een duurzaam beleid en hebben grote social impact. Bekijk onderstaande video voor meer informatie.

 • Tools

  Je hoeft niet de hele trap te zien om van start te gaan. Zet een stap op de eerste trede, de rest volgt vanzelf. Deze pragmatische tools gaan je hierbij helpen.

  Programma's

  Van laagdrempelige introductieprogramma's tot activerende circulaire excursies en van steuntje in de rug tot fundamenteel organisatieadvies. Zodat jij circulair van start kunt.

All Posts
×