Return to site

Circulair bouwen? Waarom?

Ik heb genoeg werk!

Wat velen nog niet weten....

· actueel

“Circulair bouwen? Waarom? Ik heb genoeg werk.”

Okay, toegegeven: dit is geen letterlijk citaat. Maar het is wel het gevoel dat je krijgt als je binnen de bouw inventariseert hoe men naar circulair bouwen kijkt. En kun je ze dit kwalijk nemen? Want wie zegt, dat circulair bouwen niet gewoon een hype is die uiteindelijk weer overwaait?

 

Verdienmodel, sneller, leuker én beter

Eigenwijs als wij zijn, laten we het niet bij deze reactie. We willen weten wat erachter zit. En wat blijkt? Veel bouw(gerelateerde)bedrijven weten niet wat de toegevoegde waarde is van het toepassen van de circulaire doe-, en denkwijze binnen hun organisatie. Wat levert het me dan op? Wat kost het? En waarom zou ik het überhaupt toepassen? Als we dan kort uitleggen dat je met circulair bouwen een rendabel verdienmodel kunt realiseren, klanten sneller kunt bedienen, samen meer lol hebt én je de omgeving weer een stukje mooier maakt, dan verschijnt er langzaam een glimlach op het gezicht.

2023: honderd procent circulaire uitvragen rijksoverheid

Wat bedrijven vaak ook niet weten, is dat het een kwestie van tijd is (2023) dat alle uitvragen van het rijk, provincies en gemeenten honderd procent circulair zijn. Lees alles hierover in de transitieagenda’s: op weg naar een circulaire economie. Met andere woorden: je ontkomt er niet aan om het circulaire gedachtegoed toe te gaan passen binnen je organisatie. En zeg nu zelf: wil je tot het laatste moment wachten met de kans dat je collega’s je voorbij zijn gestreefd?

Stop met praten, onderneem actie!

And…action! Maar waar begin je? Laat je de huidige werkzaamheden links liggen en ga je honderd procent circulair van start? Nee, dat zou niet ons advies zijn. Bepaal in je huidige werk waar je het circulaire gedachtegoed kunt toepassen. Oftewel, optimaliseer bestaande activiteiten in de circulaire richting die je op wil. En als je nu toch lekker veel werk hebt, -én hopelijk ook veel rendement- reserveer dan budget voor circulaire proefballonnetjes. Stel een super enthousiast team samen dat alles over circulair bouwen weet -of wil weten- en laat ze experimenteren om te bepalen welke circulaire activiteiten het best bij jouw bedrijf passen.

Mocht je een kickstart nodig hebben om op stoom te komen, je mag ons altijd contacten voor inspiratie, kennisdeling, begeleiding, opleiding en realisatiekracht. Succes met circulair doen:

Act today and fonkel tomorrow!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK